Kim Gevaert bevestigt kracht van salesiaanse aanpak

Kim20gevaert20wilfried20wambeke20via20don20bosco20lezing20haacht c5kvkd2

Kim Gevaert sprak in haar oude school over wilskracht. Het was de eerste van een reeks avondlezingen in het kader van de 50ste verjaardag VIA Don Bosco.

Kim Gevaert, olympisch kampioene, beet op 17 februari de spits af in Don Bosco Haacht, waar ze vroeger nog schoolliep. Het deed haar zichtbaar plezier om terug te keren naar haar oude school en oud-leerkrachten terug te zien. Eén van hen, haar leerkracht Lichamelijke Opvoeding, bedankte ze in het bijzonder voor de belangrijke rol die hij gespeeld heeft in haar keuze voor atletiek. Ze toonde zelfs enkele oude klasfoto’s, met het nodige gelach in de zaal. Tijdens haar lezing vertelde Kim hoe de Belgische estafetteploeg in het begin niet serieus werd genomen en hoe ze werden afgedaan als de mooi opgemaakte, giechelende 'Spice Girls'. Maar al het ongeloof ten spijt hebben ze het geschopt tot absolute wereldtop met niet minder dan een olympische titel op hun palmares. Een aantal soft skills en elementen van goed teamwerk, die ook deel uitmaken van de pedagogie van Don Bosco, hebben de estafetteploeg gebracht tot legendarische sportmomenten die in ons collectief geheugen gegrift staan. Als ambassadrice van SOS Kinderdorpen toont Kim Gevaert ook haar groot hart en haar gevoeligheid voor onze missie, namelijk onderwijskansen voor de meest kwetsbare jongeren als sleutel tot een rechtvaardige wereld.


In de komende maanden volgen nog 3 bevlogen sprekers uit verschillende domeinen: Hilde Crevits (minister van onderwijs) in Don Bosco Kortrijk, Françoise Chombar (CEO Melexis chipbedrijf) in Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe en Willy Claes (minister van staat) in Don Bosco Helchteren. Meer info op www.viadonbosco.org/avondlezingen. We hopen jullie daar te ontmoeten!