Kim Gevaert zet zich in voor jeugd in Congo: “Iets teruggeven”

Kim20 Gevaert eer652a

In de vorige editie van Don Bosco magazine kon u lezen hoe Kim Gevaert nostalgisch terugblikte op haar tijd in Don Bosco Haacht, maar ook hoe zuster Lucie Geys zich al meer dan een halve eeuw inzet voor jongeren in de Democratische Republiek Congo. Toeval of niet: beide artikels sluiten wel heel nauw bij elkaar aan, want ook Kim is als ambassadrice van SOS Kinderdorpen al jaren betrokken bij de jeugd in Congo.

“Mijn man Djeke en ik wilden graag iets doen voor de kinderen in zijn geboorteland Congo”, begint Kim haar verhaal. “In 2006 was ik al vrij bekend en dan krijg je natuurlijk heel wat vragen van verschillende organisaties. We zijn dan samen op zoek gegaan naar een organisatie die zich inzette voor de jeugd in Congo en zijn zo op SOS Kinderdorpen gebotst. Het duurde dan ook niet lang voor ik ambassadrice werd.”

Kim Gevaert met dochter Lili. Foto's: Emy Elleboog
Kim Gevaert met dochter Lili. Foto's: Emy Elleboog

Warm nest
“Ik besef maar al te goed dat wij opgegroeid zijn in een warm gezin met heel veel kansen. Bij het ouder worden besef je steeds beter dat wij met ons gat in de boter zijn gevallen", gaat Kim verder. "Voor veel kinderen is dat niet zo. Daarom wilde ik iets teruggeven aan de maatschappij door me in te zetten voor de jongeren in Congo. Zo ben ik onder andere de kleine Pascal gaan ondersteunen, een van de vele weeskinderen in Oost-Congo. Pascal heeft dankzij SOS Kinderdorpen een nieuwe thuis gevonden in het kinderdorp van Bukavu."

To-do-lijst
"Mijn eigen kinderen? Neen, die zijn nog niet in Congo geweest, maar dat staat wel op de to-do-lijst", lacht Kim. "Normaal gezien gingen we vorig jaar gaan, maar door de hele coronasituatie was dat nogal moeilijk. Als ons jongste kind (nu 3,5 jaar) wat ouder is, gaan we zeker!"

Het artikel uit Don Bosco magazine met Kim Gevaert of zuster Lucie lezen kan hier. Het tijdschrift gratis 3-maandelijks ontvangen? Je kan je hier gratis inschrijven.