Kinderland Kortrijk opnieuw in halve finale van Whizzkids

Klas 1vyux06

Don Bosco-basisschool Kinderland Kortrijk staat opnieuw in de halve finale van Whizzkids. Dat is een online ICT-wedstrijd waar leerlingen uit het basisonderwijs, zowel gewoon als buitengewoon, aan kunnen deelnemen.

Op de foto: het groepje dat de halve finale zal spelen (zittend van links naar rechts: Emme, Jasper, Jelis en Maurice) en de rest van de klas.

Scholen uit alle onderwijsnetten kunnen deelnemen aan Whizzkids en het pedagogisch-didactisch gebruik van ICT en de mediaopvoeding binnen de verschillende leergebieden staat in deze gratis online wedstrijd centraal.

Opnieuw meester Jan
Vorig jaar haalde Kinderland Kortrijk de finale van de wedstrijd. "Dat was toen een groepje uit de klas van meester Jan en dit jaar is het opnieuw een groepje uit zijn klas dat in de halve finale staat", klinkt het bij Kinderland Kortrijk. "Wat ons wel opvalt: ondanks dat er verschillende groepjes van onze school een score van meer dan 80 % behaalden, stootte er maar één groepje door naar de halve finale. Dat het niveau dit jaar extra hoog is, hoeft dus niet gezegd te worden."

Op vrijdag 18 maart strijden 50 klassen (waaronder klas 6B van Kinderland Kortrijk) om een plaatsje in de halve finale. Je kan deze vanaf 10.30 uur live volgen op YouTube. Om 13.30 uur worden de tien finalisten bekend gemaakt. Meer informatie op www.whizzkids.online/welkom