Kinderland naar finale Whizzkids, halve finale voor Halle en Hechtel

Whizzkids wxk0wti

Meer dan 650 klassen uit het zesde leerjaar namen dit jaar deel aan 'Whizzkids'. Op 12 mei vindt de finale van deze online ICT-wedstrijd plaats in Walibi. Tussen de tien finalisten zit ook Don Boscoschool Kinderland Kortrijk.

Vorig jaar haalde klas 6B van meester Jan de finale van Whizzkids, dit jaar deed de school dat kunstje nog eens over. In de halve finale streden 50 klassen uit het zesde leerjaar om een finaleplaats, 'De blauwe bessen' (zo heet het groepje van Kinderland Kortrijk) slaagden erin een finaleplaats te bemachtigen. Het gevolg? Op 12 mei zal klas 6B naar Walibi afzakken om daar te strijden om de hoofdprijs. Of dat lukt, kan u later vernemen op deze website. Nog in het zesde leerjaar wist De Zandkorrel uit Hechtel zich met klas 6A te plaatsen voor de halve finale. Ze eindigden uiteindelijk op een knappe 21ste plaats.

De vreugde was groot toen klas 6B van Kinderland Kortrijk hoorde dat ze naar de finale mocht.

In de Whizzkids-wedstrijd van het vijfde leerjaar kon Basisschool Don Bosco Halle doorstoten naar de halve finale, maar daar hield het avontuur op. Toch een enorm knappe prestatie van de leerlingen!

In de wedstrijd van het vierde leerjaar namen maar liefst drie klassen van De Zandkorrel deel. Ook zij gingen met veel enthousiasme aan de slag en probeerden zoveel mogelijk vragen op te lossen. In de namiddag hoorden zij ook het verdict van de jury. Klas 4B eindigde knap elfde. Ze vielen hiermee ook in de prijzen en wonnen een workshop van Fourcast for Education. Anderzijds was het ook de meest ondankbare plaats, want de top 10 mag met de hele klas naar de finale in Walibi. Klas 4C eindigde als 25ste en klas 4A als 38ste. Als je weet dat het deelnemersveld hier bestond uit 428 klassen, kunnen we hier ook spreken van een puike prestatie. Elke halvefinalist krijgt sowieso een prijzenpakket!

Klas 4B van De Zandkorrel eindigde knap elfde.