Knappe prestaties van De Zandkorrel in finale Whizzkids

Hechtel 74hyd0y

Net zoals de voorbije jaren nam basisschool De Zandkorrel uit Hechtel ook dit jaar deel aan de ICT-wedstrijd van Whizzkids. Vier klassen plaatsten zich voor de online finale, enkel weggelegd voor de 40 beste klassen van Vlaanderen.

Op vrijdag 26 februari was het zover voor de twee klassen van het vijfde leerjaar. De zenuwen gierden door de keel, maar ze gingen met bravoure aan de slag en deden wat ze konden. In de namiddag werd de uitslag bekend gemaakt. Klas 5A eindigde op een verdienstelijke 23ste plaats en klas 5B op de 29ste plaats en dit op een deelnemersveld van 334 klassen.

Op vrijdag 5 maart was het de beurt aan de twee klassen van het zesde leerjaar. Ook zij gingen met veel enthousiasme aan de slag en probeerden zoveel mogelijk vragen op te lossen. In de namiddag hoorden zij ook het verdict van de jury. Klas 6A oversteeg zichzelf en eindigde knap vierde. Ze vielen hiermee ook in de prijzen en wonnen een laptop en een workshop bij Imec Leuven. Klas 6B eindigde als 29ste. Als je weet dat het deelnemersveld hier bestond uit 372 klassen, kunnen we hier ook spreken van een puike prestatie.

Via deze link een filmpje van de online finale van het zesde leerjaar!