De nieuwe Koerier staat in het teken van speelpleinzomer 2019! Lees hier het voorwoord van Stijn, stafmedewerker bij Jeugddienst Don Bosco.

De speelpleinzomer komt eraan. Kijken jullie er ook zo fel naar uit?

Speciaal voor jullie hebben we in deze Koerier een dossiertje verzamelt met tips en tricks. Daar kunnen jullie vast mee aan de slag om de vele kinderen en jezelf als topanimator een buitengewone zomer te bezorgen.

Ik ga mijn tweede zomer als medewerker Speelpleinen in en ik voorzie in mijn drukke agenda een bezoekje aan alle Don Boscowerkingen. We hebben verschillende leuke projecten voorbereid: SWAP*, EVS*, JDB on tour* en Dag van de Animator*, met als climax het animatorenweekend Sjoefoemi19*.

We zijn dit jaar met verschillende werkgroepen actief aan de slag gegaan om alle speelpleinen en vakantiewerkingen van Don Bosco opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Dat zullen jullie zeker merken. We hebben o.a. een leuk zomergadget gemaakt, waarmee jullie met trots aan de buitenwereld kunnen laten zien dat jullie echte Don Bosco-animatoren zijn. Bemachtig een fietsplaatje op jouw werking!

Donderdag 25 juli is het Dag van de Animator, dat is een dag speciaal voor jullie. Dit jaar wordt dat nog grootser gevierd door een samenwerking met MNM en sponsor Odisee. Laat jullie maar eens goed in de watten leggen en verwacht een groot applaus!

Ik wens jullie een stralende zomer 🌞🌞🌞 !


SWAP: SpeelpleinWerking in een Ander Perspectief. Project waarbij ervaren animatoren op uitwisseling gaan naar een ander Don Boscospeelplein in Vlaanderen: Groene Zone in Heverlee, Kinderland in Kortrijk, Imago in Hechtel of Don Bosco Oud-Heverlee.

EVS: European Voluntary Students. Jaarlijks komen een 15-tal Europese jongeren naar België om mee te werken op Vlaamse Don  Boscospeelpleinen.

JDB on tour: Jeugddienst Don Bosco gaat op tour bij alle speelplein- en vakantiewerkingen. Bekijk hier de beelden van vorig jaar.

Sjoefoemie: Sjoefoemi is een tweejaarlijks weekend in teken van ontmoeting, uitwisseling, plezier en ontspanning voor alle animatoren, hoofdanimatoren en verantwoordelijken van de Don Bosco speelplein- en vakantiewerkingen over heel Vlaanderen. Dit jaar vindt het plaats van 27 tot 29 september 2019 in Bredene.Wil je graag het tijdschrift Koerier thuis ontvangen?
Stuur jouw adresgegevens naar communicatie@donbosco.be.