Het dagelijks leven wordt op een parochie en in het verenigingsleven vaak gekleurd door het vrijwilligerswerk. In Hechtel is dat concreet het Don Boscokoor waar de koorleden elke donderdagavond trouw op post zijn om te repeteren.

Het is geen koor dat de ambities heeft om de groep Scala van de troon te stoten. Ze hebben geen uitmuntende stemmen, zijn geen muzikanten die een partituur vlot kunnen lezen, het is een vriendengroep die graag samen zingt. Bovendien noemen ze zichzelf terecht een koor ‘plus’. Dat betekent dat ze niet alleen in de kapel van Don Bosco Hechtel optreden bij de kerkelijke hoogdagen, of ergens gaan zingen op uitnodiging. De leden van het Don Boscokoor in Hechtel doen zoveel meer. Ze laten ook hun handen zingen. Samen met de Medewerkersgroep slaan ze in de loop van het jaar geregeld de handen in elkaar voor feesten en evenementen waar de salesiaanse gemeenschap iets mee te maken heeft. En aangezien de salesianen gekend zijn om geregeld te feesten en het zelf niet meer kunnen organiseren, wordt vaak een beroep gedaan op de mensen van het koor en de medewerkers.

Zaterdag 30 maart stond in alle agenda’s van de koorleden al een tijdje genoteerd om te feesten voor eigen gewin. Het jaarlijks koorfeest is een dag waar een warme band wordt gesmeed in een variatie van een familiaal klimaat en een culinair hoogstandje. Noteer daarbij de kunstige handen van Kristel bij de tafelversiering en een gevarieerd opbod wat het dessertaanbod betreft van onze drie ‘ellen’: Liliane 1, Liliane 2 en Lucienne. Je kan op zo’n feestmoment best voorzien om je avondmaal en morgenontbijt te laten passeren. Bijzonder verrassend was het onaangekondigde bezoek van koning Filip die een ommetje naar Hechtel maakte om de koorleden te vergasten met een troonrede waarin hij het volledig opnam voor zijn vader Albert omdat deze zijn DNA bleef beschermen in de netelige kwestie van madame Delphine Boël. Van de eucharistieviering tot de opkuis van de eetzaal was er een samenwerking waar vriendschap de hoofdtoon vormde.