Kortrijkse meisjes stonden hun mannetje op de Salesiaanse Spelen in Krakau

IMG 6372 zqr84u4

De meisjes van ons zaalvoetbalteam zijn dit jaar naar Krakau in Polen getrokken om deel te nemen aan de Salesiaanse Spelen.

De meisjes van ons zaalvoetbalteam zijn dit jaar naar Krakau in Polen getrokken om deel te nemen aan de Salesiaanse Spelen. Op dat tornooi komen Don Boscoscholen van over heel de wereld samen. Er zijn voetbal-, volleybal-, basketbal- en tafeltenniscompetities voor zowel jongens als meisjes. Dit jaar waren er ploegen uit Europa, Zuid-Amerika en Afrika. Dat zagen wij als een ideale kans om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Polen ligt niet naast de deur, dus namen we het vliegtuig. De vlucht verliep vlot en iedereen had er super veel zin in! Met de nodige positieve spanningen begonnen we aan de voetbalcompetitie. We speelden deze keer niet in een zaal maar buiten op kunstgras, wat natuurlijk een grote aanpassing was. Onze eerste match verloren we tegen een sterke ploeg uit België, maar we lieten ons hoofd niet hangen. De volgende matchen wonnen we en bereikten de finale. Onze tegenstander was de ploeg waarvan we verloren tijdens de eerste wedstrijd, waardoor we met stress aan de aftrap verschenen. Jammer genoeg waren we niet sterk genoeg en verloren we met 4-2, wat natuurlijk een enorme teleurstelling was na onze winst van vorig jaar in Sevilla. Naast de competitie konden we ook genieten van prachtige bezoeken. Als eerste bezochten we de zoutmijnen, wat enorm mooi was. De dag erna brachten we een bezoekje aan Auschwitz en Birkenau, bekend door de concentratiekampen uit WOII. Onder een stralende zon werden we door Auschwitz rondgeleid. Een heel interessant maar heftig bezoek!

Ook konden we een stukje cultuur opsnuiven. We gingen naar een optreden van een lokale volksdansgroep … het bleek niet helemaal ons ding te zijn. We bezochten de prachtige stadskern waar er enorm veel terrasjes, toffe straatmuzikanten en kleine winkeltjes waren. We genoten van elk moment! Jammer genoeg zat onze laatste reis met het meisjesteam er op. Volgend jaar gaat er terug een jongensteam de kleuren van Don Bosco Kortrijk verdedigen op de Salesiaanse Spelen. We wensen hun alvast veel succes toe! We beleefden de tijd van ons leven en willen daarom twee mensen in de bloemetjes zetten. Stijn Declercq en Sabrine Tytgat zijn vier jaar lang onze coaches geweest. Op woensdagnamiddag stonden ze ons langs de zijlijn aan te moedigen en twee keer zijn ze met ons naar de Salesiaanse Spelen getrokken: een dikke merci vanwege de hele ploeg!


Meer informatie over deze spelen? Check Don Bosco Digitaal nr. 20 (2018) voor uitslagen en een algemeen verslag door Herman Cauwenberghs (PGSI Vlaanderen).


Bron: Don Bosco Vlaanderen, 2018/5, p. 15