Kunstkuur in BuLO en BuSO Don Bosco Halle: "Win-winsituatie"

Kunst 77qn1h4

De gemeenteraad van Halle keurde dinsdagavond drie nieuwe Kunstkuurprojecten van de Stedelijke Kunstacademie Halle goed. Vanaf 1 september zal de academie een nieuwe samenwerking met 3 scholen aangaan, waaronder BuLO en BuSO Don Bosco Halle.

Kunstkuur stimuleert de samenwerking tussen een school uit het basis-, secundair of hoger onderwijs én een nabijgelegen academie. Bij deze projecten staan leerkrachten van het deeltijds kunstonderwijs (DKO) dus samen met collega’s van het dagonderwijs op de klasvloer én kunnen ze hun expertise met elkaar delen.

Win-winsituatie
“Kunstleerkrachten die hun collega’s uit het basis- of secundair onderwijs ondersteunen en inspireren bij artistieke vakken, terwijl ze zelf ook tips meepikken rond actuele onderwijsbehoeften. Dat is een win-winsituatie voor iedereen”, klinkt het bij Kunstacademie Halle. “Door zo’n unieke samenwerking ontstaat er een mooie uitwisseling van kennis en ervaring.”

Buitengewoon onderwijs
Met BuLO en BuSO Don Bosco Halle zet de academie nu ook in op het buitengewoon onderwijs. “Door deze samenwerking aan te gaan, willen we onze werking verbreden en verder inzetten om een degelijk zorgbeleid uit te bouwen.”