"Laat onze gebeden ertoe leiden dat Myanmar vrede ervaart"

SYM x8l8996

Elke dag krijgen we beelden van de wreedheden in Myanmar te zien: grote groepen veiligheidstroepen die vreedzame betogers omsingelen, waterkanonnen die op de menigte worden afgevuurd, betogers die in elkaar worden geslagen, ... Jonge mensen zijn er het slachtoffer van de onmenselijke schending van de democratie.

Aangespoord door de boodschap van paus Franciscus om sociale en politieke naastenliefde te beoefenen, roept de Salesiaanse Jongerenafdeling van de congregatie op om op 11 april samen te bidden voor de slachtoffers van het geweld in Myanmar. Een gebed, dat gemaakt werd door een burger van Myanmar, zal door alle jongeren van de Salesiaanse Jongerenafdeling in meer dan vijftien talen worden voorgedragen.

De gebedsmomenten zullen worden gedeeld op sociale netwerken met de hashtag #SYMPRAYSFORMYANMAR. "Laat de gebeden van jongeren op de zondag van de Goddelijke Barmhartigheid ertoe leiden dat Myanmar vrede, vrijheid en democratie ervaart."

Om onze bezorgdheid en solidariteit te uiten, worden alle jongeren en de Salesiaanse Familie over de hele wereld uitgenodigd om hun gebeden te verenigen deze zondag 11 april 2021 om 10 uur 's avonds (Belgische tijd).