Laatste kans om tentoonstelling over Van Sales te bezoeken

Museum u7hbyai

Nog even en dan valt het doek voor de tentoonstelling Alles uit liefde in Simpelveld. Op zaterdag 28 januari zal de tentoonstelling voor het laatst te zien zijn. Aankomend weekend is een mooie gelegenheid om deze prachtige expositie nog te bezoeken, want op zondag is er ook een lezing van auteur Charles van Leeuwen.

Van Leeuwen is werkzaam aan de Universiteit Maastricht en gespecialiseerd in religieuze geschiedenis. Hij is onder meer auteur van de boeken Heilige voorbeelden (2001), Vuur dat blijft branden (2005) en Missie van Barmhartigheid (2021) en bestuurslid van de Beweging van Barmhartigheid.

Van Sales’ geheim
Zijn lezing gaat over het geheim van de inspiratie van Franciscus van Sales. Wat had Van Sales, dat hij zoveel mensen wist en nog steeds weet aan te spreken? Hoe komt het dat veel kloosters, scholen en liefdadigheidsbewegingen zich in de 19e eeuw lieten inspireren door deze Franse heilige? Op vele plekken in Europa staat hij aan de basis van projecten rondom opvoeding, liefdadigheid, armoedebestrijding en religieus leven.

We staan met deze lezing in het bijzonder stil bij het werk van de Nederlandse bisschop Zwijsen, de Italiaanse priester Don Bosco en de Duitse ordestichter Clara Fey, die elk met grote aantallen volgelingen enorme katholieke en kerkelijke projecten begonnen om de samenleving menselijker en leefbaarder te maken. De inspiratie van Franciscus van Sales speelde in hun succes een sleutelrol.

Praktische informatie
Deze lezing vindt plaats op zondag 22 januari om 14:30 uur bij de tentoonstelling Alles uit liefde in Museum de Schat van Simpelveld. Toegang tot de lezing is vrij, u betaalt alleen de entree voor de tentoonstelling. Adres: Museum de Schat van Simpelveld, Kloosterstraat 68, 6369 AS te Simpelveld.