Leerkracht brengt Don Bosco tot leven in computergame

D Bwereld 43xwoty

Straf werk van Virginie Tijtgat! De leerkracht godsdienst en ICT van Kinderland Kortrijk creëerde ter ere van het Don Boscofeest een virtuele Don Bosco-wereld in het spel Minecraft.

Minecraft is een computergame waarin een speler vrij kan rondlopen in een virtuele wereld, zonder specifiek doel. Het belangrijkste kenmerk van het spel is het reizen door en ontdekken van grotten en kerkers en het bouwen van gebouwen en voorzieningen.

Wereld met geboortehuis, oratorio en gevangenis
Maar in de Minecraft Education Edition kan je dus ook je eigen wereld bouwen en dat is exact wat Virginie gedaan heeft. In haar ‘Don Bosco-wereld’ vind je onder andere het geboortehuis van Don Bosco, het oratorio, de gevangenis en een kerk. Naast het ontdekken van de wereld worden de spelers ook uitgedaagd om de boerderij verder uit te bouwen en een jaarmarkt te bouwen. De wereld is zo ingesteld dat de spelers niets kunnen vernietigen en enkel kunnen bouwen op de daarvoor voorziene plaatsen.

Het geboortehuis van Don Bosco nagebouwd in Minecraft. In het kadertje zie je een foto van het originele huis.

Bijleren en kennis testen
De bedoeling van de game is om leerlingen van verschillende Don Bosco-scholen op speelse wijze heel wat bij te leren over Don Bosco. Er zijn ook enkele non playing characters, een soort van vertellers, die heel wat informatie geven over het leven van Don Bosco. Na het verkennen van de wereld kan je ook een online quiz spelen om je vergaarde kennis te testen.

Praktische informatie
Virginie wil meerdere scholen en leerkrachten gebruik laten maken van het spel. Om het spel te kunnen spelen, moet de school een A1-licentie of een A3-licentie hebben. De stappen om het spel te downloaden kan je in deze bijlage vinden. De wereld kan je hier downloaden. Voor vragen en meer informatie kan je contact opnemen met Virginie via virginie.tijtgat@kinderlandweb.be.

Wanneer je de virtuele kerk binnengaat, kan je deze tekst lezen.