Leerling Don Bosco Groot-Bijgaarden pakt zilver op BK veldrijden

Wies20 Nuyens vvt7c06

Vooraf werd Wies Nuyens niet tot de podiumkandidaten gerekend op het Belgisch kampioenschap veldrijden, maar dat bleek een foute inschatting. De leerling 6LOS van Don Bosco Groot-Bijgaarden reed een schitterend BK en kwam als tweede over de finish.

Voor de start van het BK werd Wies Nuyens door Sven Nys en Sven Vanthourenhout niet meteen tot de titelkandidaten gerekend. Een foute inschatting? Misschien. Yordi Corsus won deze winter al negen keer, Viktor Vandenberghe drie keer, Seppe Van De Boer vijf keer. De teller van Wies Nuyens bleef steken op één UCI-koers. Op Vandenberghe stond tijdens het BK veldrijden uiteindelijk geen maat, maar Nuyens hield knap stand op de tweede plaats.

WK-selectie

Na afloop van het BK werd duidelijk dat Sven en Sven Wies Nuyens gewoon vergeten waren bij het vermelden van de favorieten. Bondscoach Sven Vanthourenhout was duidelijk. “Wies kan iets extra op belangrijke momenten. Als eerstejaars heeft hij dat vorige winter meermaals bewezen op diverse kampioenschappen. Ik weet nu al zeker dat hij niet zal ontgoochelen op het WK.” Sven Nys voegde daar nog aan toe. “Nuyens is een echte werker. Op karakter kan hij veel bereiken.”