Leerling Don Bosco Halle in finale Vlaamse Wiskunde Olympiade

Robbe femvaz6

Eind januari namen zo'n 25.000 leerlingen deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO). 2.246 leerlingen wisten door te stoten naar de tweede ronde, daarbij 18 leerlingen van Don Bosco Halle. Dé strafste prestatie van de school komt van Robbe Modrie. Hij wist door te stoten naar de finale en schaart zich zo bij de 88 finalisten.

"Achttien leerlingen van de tweede en derde graad van onze school kwalificeerden zich voor de tweede ronde en behoren zo tot de beste tien procent", klinkt het bij Don Bosco Halle. "Een paar weken geleden vond de tweede ronde plaats in de VUB. Ook daar scoorden we goed. Twee van onze leerlingen, Tobias (101/150) en Jannes (103/150) kwamen zelfs in de buurt van een finaleplaats (107/150). Eén leerling van de derde graad scoorde uitzonderlijk goed. Robbe Modrie (6TIW) wist door te stoten naar de finale en schaart zich zo bij de laatste 88 deelnemers."

Negende leerling sinds 1984
"Om even te illustreren hoe uitzonderlijk zijn prestatie is: sinds 1984 nemen we als school deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade en Robbe is nog maar de negende leerling die erin slaagt een finaleplaats te bemachtigen. Hiermee maakt hij definitief deel uit van de 'Mathematical Hall of Fame' van Don Bosco Halle. De finale gaat door op woensdag 27 april 2022 om 15 uur op de VUB. We hopen op een sterk resultaat en op een selectie voor de 'European Mathematical Cup' of de 'World Mathematical Cup.'"

Op de foto: de leerlingen van Don Bosco Halle die wisten door te stoten naar de tweede ronde van de VWO.