Leerlingen bouwen praalwagen voor woonzorg-centrum

Schermafbeelding202018 05 0820om2016 17 00 vaqun2x

Voor het 11de jaar op rij nemen de bewoners van OCMW- woonzorgcentrum De Vijvers deel aan de carnavalstoet van Ledeberg, die op zaterdagnamiddag 24 februari uitrijdt. En ze doen dat dit jaar met een nieuwe praalwagen, die gebouwd is door leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem.

“Een week voordien hebben we in ons woonzorgcentrum al een kleurrijk feest waaraan ook carnavalsgroepen uit Ledeberg deelnemen. Op vrijdag 23 februari passeert de ‘kindercarnavalparade’ langs onze deur. En naar goede gewoonte zijn we ook van de partij op de grote carnavalstoet van zaterdag”, vertelt Kelly Overmeire, coördinator animatie en reactivatie in De Vijvers.

Carnaval leeft sterk binnen woonzorgcentrum De Vijvers. Heel wat bewoners waren vroeger betrokken bij het carnavalsleven in Ledeberg. Ook sommige personeelsleden zijn lid van carnavalsverenigingen. “Het past ook volledigbinnen de filosofie van onze woonzorgcentra. Wij zijn open en toegankelijkehuizen, midden in de wijk, waar iedereen welkom is en waar de bewoners aan het buurtleven kunnen deelnemen”, benadrukt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

Met dank aan leerlingen Don Bosco

“Dit jaar doen we weer mee met een eigen praalwagen. Onze vorige was zo versleten dat we in de stoet van 2017 meereden met onze elektrischerolstoelfiets”, stipt directeur Karen Vanoverbeke van De Vijvers aan. “Vooronze nieuwe praalwagen konden we rekenen op de steun van het Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens hun praktijklessen bouwden leerlingen mechanica en houtbewerking een nieuw huisje, dat wij dan monteren op onze wagen. De leerlingen en hun begeleiders deden een schitterende job,want ze fiksten het in 8 weken tijd en het huisje – een ijzeren frame afgewerkt met hout en plexiglas – mag zeker worden gezien.”