Leerlingen Don Bosco Genk lezen voor aan jonge medeleerlingen

Don20 Bosco20 Genk ru2767k

Vorige week stond heel Vlaanderen volledig in het teken van voorlezen, iets wat ze in Don Bosco in Genk maar al te goed begrepen hebben. De oudste leerlingen van de derde graad haalden hun beste inleving naar boven om voor te lezen voor hun jongere medestudenten.

Met de steun van Literatuur Vlaanderen zette Don Bosco Genk een project rond voorlezen op poten. “We vinden dat belangrijk omdat lezen echt een impact heeft op alle schoolresultaten”, vertelt GOK-leerkracht Myriam Pecquet. “De laatste jaren merkten we echter dat lezen helemaal niet meer in de smaak valt en dat zie je aan de resultaten van leerlingen.”

Nostalgie
Wat leerlingen dan weer wél appreciëren is voorlezen. “Dat is iets nostalgisch dat hen terugbrengt naar vroeger. Ouders lezen vaak voor aan hun kinderen, maar nu doen de leerlingen dat zelf. Vier klassen van de derde graad haalden enkele sprookjes (met bijhorende sprookjestocht, zie foto) uit de kast en lazen die voor aan de leerlingen van de eerste graad. En ook de leerkrachten zelf deden mee. In de namiddag zetten zij hun beste beentje voor en kozen zij de verhalen uit”, besluit Myriam.