Leerlingen Don Bosco Genk schenken winst aan goede doel

De leerlingen met hun cheque
De leerlingen zamelden € 375 in

De leerlingen van het vierde jaar Organisatie en Logistiek van Don Bosco Genk hebben dit schooljaar met hun mini-onderneming € 375 opgehaald voor Ter Heide. Dat is een zorginstelling die professionele ondersteuning biedt aan 430 kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking.

"Vier maanden lang hebben onze leerlingen meerdere keren per week op de speelplaats een verkoopstand uitgebaat met chips en producten zoals paaseitjes en valentijnkorfjes", klinkt het bij de school. "Ook de voorbereiding nam heel wat uren werk in beslag: ze pimpten hun chips met een zelf ontworpen kaartje en een gelukspreuk en ook de valentijnkorfjes waren zelf samengesteld en verpakt."

Lachspiegels

Daarnaast was dit initiatief ook een goede leerschool. "Voor de leerlingen was dit project een oefening in samenwerken, organiseren en engagement voor hun maatschappelijk doel, Ter Heide. Zo heeft een bezoek aan de campus van Zonhoven hen nog meer overtuigd van hun keuze. Vol enthousiasme kozen ze bij de overhandiging van de cheque dat Ter Heide het geld mag gebruiken voor het sponsorproject 'Lachspiegels' op de Campus in Borgloon. Deze lachspiegels, die je kan vergelijken met de spiegels in een spiegelpaleis, gaan deel uitmaken van het nieuwe belevingspad. Dus bedankt aan de leerlingen voor deze gift met een lach!"

Auteur: Tim Bex