Leerlingen Don Bosco Helchteren maken kans op Schrijnwerk Award

Kast gwjtl6e

Drie leerlingen van Don Bosco Helchteren zijn genomineerd voor de Schrijnwerk Awards 2020 in de categorie schoolprojecten. Deze prestigieuze awards belonen schrijnwerkers en interieurbouwers voor de realisatie van een bijzonder project.

In totaal doen er maar liefst 54 deelnemers mee aan deze wedstrijd, die onderverdeeld is in zes categorieën: houtbouw, interieurelementen, totaalinterieur, schrijn- en timmerwerk, aluminium schrijnwerk en schoolprojecten. In die laatste categorie zijn er zes projecten genomineerd, twee daarvan zijn gerealiseerd door leerlingen van Don Bosco Helchteren.

TV-meubel
Het eerste project komt van Aram Raeymakers. Hij ontwierp een tv-meubel voor zijn ouders. Dit project is geïnspireerd op Mondriaan en werd volledig uitgewerkt in Topsolid. Het feit dat het meubel werd vastgemaakt aan een zeer broze muur was een uitdaging op zich. De profielen die zichtbaar zijn in het meubel zijn vervaardigd uit massieve eik.

Het tv-meubel van Aram.


Dressing
Het tweede project is gemaakt door Beau Devries en Imme Bloemen. Zij maakten een dressing met plafondlichtbak. De kasten werden volledig geproduceerd met behulp van een CNC-machine. Het is echter vooral de afwerkingsgraad die zeer hoog ligt. Zo is de kantenband perfect afgewerkt, werd het overhangend materiaal perfect getrimd zonder het werkstuk te beschadigen én werden de inslagmarkeringen van de frezen helemaal weggewerkt.

De dressing van Beau en Imme.

In december worden de winnaars van de wedstrijd bekendgemaakt. Alvast veel succes, Aram, Beau en Imme!