Leerlingen Don Bosco Wilrijk zorgen voor nieuw leven in de stad

Geveltuintje yhselih

De leerlingen van het deeltijds onderwijs van Don Bosco Hoboken (campus Wilrijk) trokken deze week en vorige week hun werkhandschoenen aan om de stad van wat nieuw leven te voorzien. Ze legden in totaal zo'n 25 geveltuintjes aan.

"Op vraag van de stad hebben wij ons aan dit project gezet", vertelt leerkracht Jo Naets. "In ons deeltijds onderwijs hebben wij als doel om de leerlingen voltijds engagement aan te leren. We willen hen leren samenwerken, de juiste werkattitude aanleren, maar er ook voor zorgen dat de leerlingen de juiste technische competenties verwerven. Dit project paste mooi in het plaatje."

Leren doorzetten
En zo stonden de leerlingen van Don Bosco Wilrijk, allen tussen 15 en 21 jaar oud, vorige week klaar om trottoirstenen uit te breken, een laagje aarde te leggen en plantjes te planten. "Ze leren zaken die je ook op de werkvloer leert én leren doorzetten, want het weer was niet ideaal. Deze week gaan we nog wat verder werken, daarna is het aan de bewoners om het onderhoud voor hun rekening te nemen."

Aan enthousiasme is er alvast geen gebrek. "De meesten vinden het wel leuk", gaat Jo verder. "Normaal was dit project alleen voor de leerlingen van de technische opleidingen, maar toevallig was er ook iemand van de afdeling keuken. Vrijdag stond die persoon er opnieuw, terwijl die niet moest komen. Leuk toch!" Dat campus Wilrijk niet stilzit, bewijzen ook de andere projecten. "We legden onlangs ook een petanquebaan en een belevingstuin aan in een rusthuis en er staan nog projecten op de agenda", besluit Jo.