"Leerlingen klaarstomen voor CO2-neutrale toekomst"

Bouwafdeling20 St DW havw3lz

In Don Bosco Sint-Denijs-Westrem zijn de leerlingen van de bouwafdeling in samenwerking met De Bouwschil gestart met een project rond circulair bouwen. Nele Callaert, technisch adviseur van de afdeling bouw, geeft wat meer uitleg.

"We zijn een samenwerking aangegaan met De Bouwschil om dit project rond circulair bouwen te verwezenlijken", vertelt Nele Callaert. "Vandaag de dag is die vorm van bouwen een enorm actueel thema, want de productie van bouwmaterialen zorgt nog steeds voor een grote CO2-uitstoot."

Iets wat circulair bouwen tegen wil gaan. Het is namelijk een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast. Naast het ecologische aspect zijn er nog pluspunten voor de leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem. "Op deze manier brengen we wereldburgerschap bij aan onze leerlingen en door samen te werken met verschillende partners leren ze ook bij over verschillende materialen en technieken op de arbeidsmarkt", aldus de technisch adviseur.

"De hele bouwsector is een knelpuntberoep", besluit ze. "We proberen onze leerlingen een zo breed mogelijk gamma van de bouwsector aan te bieden. Ook dit project speelt daarop in."

Nele Callaert, technisch adviseur van de bouwafdeling in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem