Leerlingen nieuwe school: "Eerste Don Boscofeest werd een succes"

Sint Pieters xef52by

Don Bosco Gent, campus Sint-Pieters vierde vorige week haar allereerste Don Boscofeest. De Gentse school sloot dit jaar aan bij het Don Bosco Onderwijscentrum en kan de pedagogie alvast smaken. Dat vertellen leerlingen Tine en Zeno.

De viering van het Don Boscofeest begon reeds in het weekend. Op zondag 29 januari staken de leerlingen van Don Bosco Gent, campus Sint-Pieters samen met de andere twee Gentse secundaire Don Boscoscholen - Don Bosco Zwijnaarde en Don Bosco Sint-Denijs-Westrem - een mooie eucharistieviering in elkaar. Dat bevestigt Mark Den Haerynck, salesiaan en vicaris van de gemeenschap. "Het werd een mooi gebeuren waarbij zang en muziek door de leerlingen zelf klank en kleur gaven aan de viering. Don Bosco heeft zondag wellicht met groot genoegen luid geapplaudisseerd, want hij kon vaststellen dat de lijnen die hij tijdens zijn leven heeft uitgezet ook vandaag nog bewaard blijven."

Salesiaan Mark Den Haerynck, omringd met mooie tekeningen van de leerlingen, tijdens de viering.

"Verwachtingen ingelost"
Op dinsdag 31 januari ging het feest gewoon voort op school: koffiekoeken, een groot spel met meer dan 2.000 opdrachten, een film over het leven van Don Bosco én een getuigenis van salesiaan Dieter Verpoest maakten er een drukke dag van. "Omdat onze school nog maar recent is opgenomen in de Don Boscoscholengroep wisten we niet goed wat we konden verwachten van deze dag. Iedereen was dan ook benieuwd naar wat deze speciale dag ons zou brengen", getuigt leerling Zeno (6EWI). "‘s Ochtends verzamelden we in de feestzaal waar Dieter Verpoest, een Salesiaan van Don Bosco, ons inleidde in het leven van Don Bosco en ons vertelde waarom hij de keuze maakte om salesiaan te worden. Op het einde van zijn uiteenzetting nam hij uitgebreid de tijd om onze vragen te beantwoorden over hoe het is om de dag van vandaag salesiaan te zijn. Hierna werden we allemaal in de refter verwacht voor een lekker ontbijt. Het werd een interessante en leerrijke dag!"

"Intensieve dag met veel gelach"
Daar sluit Tine zich bij aan. "Van het bijwonen van interessante toespraken tot het vervullen van bijna 2.000 opdrachten... We slaagden er als school in er een onvergetelijke dag van te maken", aldus de leerlinge van 6EMT4. "Zowel Dieter Verpoest (Salesiaan van Don Bosco) als Manu De Buck (oud-leerling en founder WE-ARE) kregen het voor elkaar om ons volledig onder te dompelen in hun visies. Niet alleen kwamen we meer te weten over het dagelijks leven als salesiaan, ook de positieve en negatieve kanten van onze hedendaagse technologie kwamen aan bod. Op een enthousiaste wijze slaagden beide sprekers erin om ons als school een bredere kijk op onze samenleving aan te bieden. Aan sfeer en gezelligheid ook zeker en vast geen gebrek want we sloten de dag af met een activiteit waarbij teamwork de sleutel was tot ons succes. Zelfs de simpelste opdrachten zorgden voor groots plezier waarbij veel gelach niet ontbrak. Niettemin een intensieve dag te zijn, gingen we met een voldaan gevoel naar huis."