Leerrijke bijeenkomsten bij medewerkersgroepen

Schermafbeelding 2023 11 21 om 12 29 05
De Medewerkers van Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe

Zowel in Groot-Bijgaarden, Hechtel als Sint-Pieters-Woluwe stond er voor de Medewerkers van Don Bosco de afgelopen dagen een boeiende bijeenkomst op het programma. Hoewel de thema's overal totaal anders waren, keerde iedereen geïnspireerd huiswaarts.

MDB Groot-Bijgaarden

Nadat er eerder deze maand al twee jongeren kwamen getuigen over de Wereldjongerendagen, kwam er nu een andere wereldreiziger langs bij de Medewerkers van Don Bosco Groot-Bijgaarden. Zuster Miet Boel kwam op zaterdag 18 november langs om te vertellen over haar missiewerk in West-Afrika. "Haar levensmoto 'Alleen gaat het snel, samen geraak je verder' kreeg in de loop van haar verhaal invulling", vertelt medewerkster Lieve. "Zuster Miet vertelde dat er geregeld moeilijkheden zijn met moslimextremisten, maar dat de bevolking de zusters beschermt. Zij leggen zich vooral toe op de verbetering van het lot van de vrouwen door oprichting van scholen, dispensaria en materniteiten. Toen we vroegen wanneer zuster Miet terug wilde keren, klonk het antwoord: 'Van zodra ik kan!'"

Schermafbeelding 2023 11 21 om 12 21 38
Zuster Miet weet het publiek te boeien met haar verhalen

MDB Hechtel

In Hechtel konden de medewerkers luisteren naar een boeiende uiteenzettingover het leven en de heiligverklaring van salesiaan Artemide Zatti. "We waren onder de indruk van de inzet en volharding van broeder Zatti in vaak moeilijke omstandigheden. Het kan ons inspireren om zoals hem als een ‘barmhartige Samaritaan’ te zorgen voor zieke en arme mensen die op ons levenspad komen, met respect en zorgzaamheid alsof het Jezus zelf is. Ook werd duidelijk dat een roeping als coadjuteur niet hoeft onder te doen voor die als priester."

Schermafbeelding 2023 11 21 om 12 22 42
De heilige Artemide Zatti was het gespreksonderwerk bij de MDB in Hechtel

MDB Sint-Pieters-Woluwe

Op zaterdag 18 november kwamen de medewerkers van Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe voor het eerst samen. "We kiezen er dit jaar voor om een roadtrip te maken door Don Boscoland. Onze heerste halte was het internaat van Woluwe. Stijn nam ons op een bevlogen manier mee doorheen het reilen en zeilen van het internaat. Een prachtig voorbeeld van doorleefde salesianiteit. Daarna kregen we een mooie rondleiding doorheen het internaat." Mensen die interesse hebben in onze werking, kunnen contact opnemen met medewerker David via vanderwegen.david@proximus.be

Schermafbeelding 2023 11 21 om 12 27 35
Groepsfoto: de medewerkers van Woluwe met internaatsdirecteur Stijn (achteraan rechts)