Lezing van Fons Leroy (VDAB) in Don Bosco Hoboken op 7 februari

Schermafbeelding202019 01 2120om2009 18 30 dh4nskq

Op 7 februari 2019 om 18 uur spreekt dhr. Fons Leroy, afgevaardigd bestuurder van VDAB, over de uitdagingen van tewerkstelling en het belang van technisch & beroepsonderwijs in alle aspecten van de maatschappij.
De toegang is gratis, je kan parkeren op de speelplaats.

De avondlezing wordt gevolgd door een samenzijn met hapjes en drank, met gelegenheid voor persoonlijk contact en kennismaking met het VIA Don Bosco-team.

Fons Leroy (Hasselt, 23 juni 1954) is sinds 2005 de afgevaardigd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Hij is licentiaat in de rechten en de criminologie met een bijzonder licentie in bestuurskunde en overheidsmanagement. Sinds 2016 is hij tevens voorzitter van het Europees Netwerk van Publieke Arbeidsbemiddelingsdiensten.

Op 7 februari komt hij naar Hoboken om er te spreken over het belang van technisch en beroeps-onderwijs in alle aspecten van de maatschappij. Aan de hand van actuele evoluties spreekt hij over de uitdagingen die te maken hebben met de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Fons sprak al eerder met VIA Don Bosco en was een inspiratiebron voor de verdere uitwerking van hun tewerkstellingsbureau's in Afrika en Latijns-Amerika.

De inleiding van Fons wordt verzorgd door Kaat Torfs. Als coördinator internationale samenwerking is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de wereldwijde projecten van VIA Don Bosco. Zij neemt de aanwezige bezoekers mee op een reis rond de wereld op basis van haar ervaringen. Soms droevig, soms mooi. Maar altijd met een groot hart voor de jongeren die ze helpt.


Foto: www.vdab.be