Licht- en vuurspektakel in internaat Groot-Bijgaarden

Vuur myg2qnh

Dat het Don Boscofeest dit jaar coronaproof moest doorgaan, bleek in Groot-Bijgaarden geen groot probleem te vormen. De internen en de gemeenschap waren er getuige van een heus licht-en vuurspektakel.

"Als team gingen we op zoek hoe we Don Bosco dit jaar coronaproof zouden kunnen vieren", vertelt zuster Katelijn Vandekerckhove. "We wilden alvast niet focussen op wat allemaal niet kon, maar net op wat wel kon. Traditioneel vieren we dit altijd in twee delen. Kwestie van dubbel en dik te genieten van wat we in petto hebben. We kozen ervoor om op 20 januari te genieten van een pizzabuffet, aangeboden door de zusters. 's Namiddags knutselden we erop los om na het avondeten uit te kijken naar de verrassing die geprogrammeerd stond. De vuurkunstenaars van VZW Paljasso kwamen een licht- en vuurspektakel brengen. De gemeenschap genoot veilig achter glas en de internen genoten buiten op voldoende veilige corona- en vuurafstand in hun bubbels. Het werd een waar spektakel dat de internen enthousiasmeerde en op andere momenten liet verstillen. We genoten van het samen kijken, beleven van een spektakel in real life. Dit gaf iedereen een positieve boost waar elk op dit moment wel deugd aan beleeft. Cultuur in huis brengen als we zelf geen cultuur kunnen opsnuiven. Het deed deugd dat dit financieel haalbaar werd door #ontdekkingtroef."

Dat was nog niet alles. "Op woensdag 27 januari feestten we verder", aldus zuster Katelijn. "Er stonden een laddercompetitie met leuke prijzen en een pastabuffet op het programma. We sloten af met een bezinningsmoment waar het hoofdthema 'Don Bosco en vriendschap' was. Tijdens dat moment gaven twee internen het beste van zichzelf door 'A million dreams' van Pink live te brengen. De laddercompetitie mondde uit in een leuk moment om een prijs te kiezen in een walhalla van handtassen, horloges, oorbellen, sjaals, ringetjes, kettingen…. Te veel om op te noemen. We merkten hoe elk van hen een zorgvuldige keuze maakte. Dit werd gerealiseerd door een gulle schenkster die spiksplinternieuw materiaal schonk na de sluiting van haar winkel. Het pastabuffet smaakte en we waanden ons in een pastabar met dito pastabekers, frisdrank en een ruime keuze aan pasta en sauzen. Samen werden we stil tijdens het gebedsmoment. De fonkelende ogen bij het naar boven gaan, vertelden veel meer dan woorden dat het een geslaagde Don Boscoweek werd."