Medewerker van Don Bosco zijn, is ‘opvisser van mensen’ zijn

Mdbhechtel yihg83z

Er is voor alles een tijd, staat er in het boek Prediker. Op zaterdag 7 september was er de tijd om te danken en zegen te vragen over de nieuwe samengestelde provinciale raad van de medewerkers.

We mochten zuster Ann Meyvisch als nieuwe gedeleergeerde van de zusters, Pascale Laevens van het centrum Groot-Bijgaarden, Mieke Poncelet en Louisette Ptaszynski, beiden van centrum Hechtel verwelkomen in onze nieuwe raad. Eerst hebben we met de raad en de provincialen gekeken naar wat geweest was het voorbije werkjaar om daarna vooruit te blikken naar de prioriteiten voor het nieuwe werkjaar. We willen de nadruk leggen op identiteit, salesianiteit, verbinding en gebed. Zuster Hilde Uyttersprot, provinciale van de zusters en Wilfried Wambeke, provinciaal van de salesianen, deden een warme oproep om samen de salesianiteit uit te dragen in het dagdagelijkse, in onze ontmoetingen, in vorming en gebed.

Tijdens een eucharistieviering hebben we gedankt om wat geweest was en zegen gevraagd voor het nieuwe werkjaar in alle medewerkersgroepen en in het bijzonder in de nieuw te starten medewerkersgroep in Amsterdam. De viering en de maaltijd achteraf was salesiaans gebeuren: zusters, salesianen en medewerkers samen: echt familie vormend. Tijdens dit samenzijn bedankten we zuster Hilde Stinkens, Lieve Grypdonck, Patrik Vergote en Maarten Meeus om hun jarenlange inzet voor de provinciale raad van de medewerkers. We wensten hen heel symbolisch toe dat ze in de toekomst verder ‘vissers van mensen’ bleven. Medewerker zijn is immers mensen opvissen en doen groeien in de spirit van Don Bosco en Maria Mazzarello.

Heb je interesse in onze werking, aarzel niet om contact op te nemen met Carine D’hondt op +32 (0) 477 192 079.