Medewerkers Don Bosco gaan digitaal: “Droom… en laat ons dromen”

Carine 3krjnqi

Jaarlijks komt de regionale raad Noord-West Europa van de medewerkers van Don Bosco samen. Op 13 en 14 november was het opnieuw verzamelen geblazen.

“Dit keer zat een reisje naar één van onze buurlanden er niet in, dus verzamelden we netjes achter de computer”, vertelt Carine D’hondt. “We kwamen samen met medewerkers uit zeven landen: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Turkije, Groot-Brittanië, Italië en uiteraard ook België. Voor Vlaanderen namen Jan Daems en ikzelf deel aan het regionale overleg. Op vrijdagavond gaf ik een vormingsmoment over ‘Droom…en laat ons dromen’. Het was een reflectie op het schrijven van Paus Franciscus aan de salesianen tijdens 28ste Algemene Kapittel. Paus Franciscus roept er de salesianen op om blijvend de weg te gaan van de ‘creatieve trouw’ en ‘de salesiaanse identiteit’ hier én nu. Ook medewerkers worden uitgedaagd om dagelijks deze weg te volgen op de plaats waar ze leven én met de mogelijkheden die er zijn. Na korte inleidingen kwamen de medewerkers samen in outbreak rooms om van gedachten te wisselen en tot ware dromen te komen. Het waren fijne en inspirerende ontmoetingen.”

Barmhartige Samaritaan
Op de tweede avond stelden de verschillende provincies zich aan elkaar voor en kregen de medewerkers ook bezoek van Antonio Boccio, algemeen wereldverantwoordelijke voor de medewerkers van Don Bosco en van Cinzia Arena, lid van de algemene raad. “Antonio bracht een zeer bemoedigende boodschap van hoop en vroeg om onze handen uit te steken naar diegenen die ons vandaag nodig hebben. Hij gebruikte hiervoor het beeld van de barmhartige Samaritaan”, besluit Carine D’hondt.