Medewerkers Hechtel: "Eindelijk konden we Mark deftig uitzwaaien"

Hechtel ncozey6

Afgelopen weekend zwaaiden de Medewerkers van Don Bosco Hechtel salesiaan Mark Den Haerynck uit. Mark was lange tijd verantwoordelijke van de medewerkersgroep, maar verhuisde tijdens de coronacrisis naar de gemeenschap in Gent. Een deftig afscheid kwam er nooit, tot nu.

"Gedurende ettelijke jaren was Mark Den Haerynck de verantwoordelijke salesiaan van de medewerkersgroep in Hechtel", legt Louisette Ptaszynski uit. "In augustus 2020, volop in de coronacrisis, verhuisde hij naar Gent. Zowel bij de voorbereidingen als op de bijeenkomsten, droeg Mark zijn steentje (of beter gezegd, zijn steen) bij! Er kon altijd op hem gerekend worden. Door heel de toestand hebben de medewerkers geen behoorlijk afscheid kunnen nemen en hem kunnen bedanken voor zijn jarenlange inspirerende aanwezigheid en inzet."

"Het feit dat hij zomaar is moeten vertrekken, stak wel een beetje", gaat Louisette verder. "Daarom hebben we, toen het eindelijk weer kon en mocht, een datum geprikt zodat er met een delegatie van acht mensen naar Gent kon worden gegaan om op een waardige manier dankjewel te kunnen zeggen. Het was een hartelijk en warm weerzien! Het was meer dan een jaar geleden dat we Mark nog gezien hadden, maar hij ziet er nog geen dag ouder uit! Na een rondleiding in het huis en de school werden de medewerkers getrakteerd op koffie en gebak. En het moet gezegd worden, niet alleen de Limburgse vlaaien zijn lekker. Het was een ontmoeting waar met vreugde op teruggekeken wordt!"