Medewerkers Hechtel koken voor kwetsbare kinderen

C7d9c877 fdac 4d55 8bb2 edab7f0f1600
Enkele medewerkers gingen koken bij Akindo, een organisatie die vakanties verzorgt voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

Nu de vakantieperiode voorbij is, vonden de Medewerkers van Don Bosco Hechtel dat het tijd was om hun activiteiten weer op te nemen. Op 9 september vond de startdag plaats, maar ook tijdens de zomervakantie lieten de medewerkers zich van hun beste kant zien.

Vier medewerkers van het centrum in Hechtel hebben tijdens de vakantie niet stilgezeten. "Ze gingen telkens een week helpen in de keukenploeg van Akindo in Lommel, een organisatie die vakanties verzorgt voor kinderen uit kwetsbare gezinnen", vertelt Louisette, verantwoordelijke van de medewerkersgroep. "Het was een hele openbaring: zoveel jonge mensen die tijd vrijmaken om ervoor te zorgen dat deze kinderen een onvergetelijke vakantie zouden hebben. Ook de keukenploeg draait enkel op vrijwilligers en het doel is om deze kinderen zo heerlijk en gezond mogelijke maaltijden aan te bieden. Een aantal medewerkers in Hechtel hadden al lang het plan opgevat om, in het spoor van Don Bosco, één of andere activiteit te ondernemen voor jongeren. Daarnaast heeft Akindo ook banden met Don Bosco. Verschillende salesianen, zusters en animatoren van de diverse speelpleinen en zijn er gekend. De sfeer voelde heel vertrouwd aan."

Broederliefde

Tijdens de startdag op 9 september kwam de hele groep een eerste keer samen tijdens een geloofsgesprek. "Er werd gekozen voor het Evangelie van de 10de september en was van de hand van Matteüs over 'Broederliefde'", vertelt Louisette van de medewerkersgroep. "Iedereen was enthousiast en al snel werd er in kleine groepen druk gesproken, gediscussieerd, overlegd en ook niet onbelangrijk: geluisterd. Dat het geen gemakkelijke tekst was, werd snel duidelijk. Begrippen als broeder, heiden, tollenaar, verzoening, vergeving, individueel bidden of bidden in groep, lijken op het eerste zicht niet zo moeilijk, maar bij nader inzien leverden ze toch wat gespreksstof op. De voorziene tijd werd ruimschoots overschreden. In grote groep werden de verschillende gedachten gebundeld en tijdens de eucharistieviering, voorgegaan door Wilfried, werd het Evangelie op een heel andere manier beluisterd. Traditiegetrouw werd er nog bij een drankje en een hapje nagekaart en ook al uitgekeken naar de volgende bijeenkomst."