Medewerkers Hechtel staan stil bij afscheid en armoede

IMG 1492

Net voor de jaarwisseling kozen de Medewerkers van Don Bosco Hechtel ervoor het jaar gepast af te sluiten met een laatste bijeenkomst. In aanloop naar Kerstmis werd gekozen voor het thema 'Armoede'.

De bijeenkomst begon met een moment van stilte. "Omdat een van onze actieve leden, Ann Wijckmans, onlangs plots overleden is", vertelt medewerker Nico Plessers. "In de voormiddag is er een delegatie van onze groep naar de uitvaart gegaan. Het was een warm, sereen afscheid. Als afsluiting van onze bijeenkomst heeft Wilfried de viering opgedragen aan Ann."

Omdat het thema armoede brandend actueel is, kwam Inge Koekelkoren van Welzijnszorg de groep wegwijs maken in het kluwen van de stempel 'armoede'. "Want zoiets gaat uiteraard veel verder dan een gebrek aan financiële middelen", gaat Nico verder. "Inge heeft de oorzaken en de aanpak uiteengezet. Nadien werd in groepjes dieper ingegaan op mogelijke individuele of collectieve acties om zo een bijdrage te kunnen verlenen aan dit nijpend probleem."

Na een mooie viering voor Ann werd de avond op gebruikelijke wijze afgesloten met een drankje en een hapje. "Opvallend aan deze avond was vooral de stilte die overheerste. Tijdens het drankje was er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan, want zo'n plots overlijden heeft toch een grote impact. We zullen haar missen."