Medewerkers kiezen favoriete heilige - behoudens Don Bosco uiteraard

Medewerkers20 Hechtel 6vattbc

De activiteiten volgen elkaar in sneltempo op bij de Medewerkers van Don Bosco Hechtel. Na de ontmoetingsdag over Don Rua en het bezoek aan Museum Simpelveld (NL) trokken ze afgelopen zaterdag richting Diest.

Daar bevindt zich de stemmige Allerheiligenkapel. "Er zijn misschien mensen die deze kapel zouden linken aan 1 november, maar het is meer dat dat: er bevinden zich meer dan 160 beelden van de meest diverse heiligen", legt medewerkersverantwoordelijke Louisette uit. "Luc bereidde deze uitstap voor met als hoofdvraag: wie is jouw favoriete heilige? Uiteraard heeft iedere Medewerker vooraf huiswerk gekregen: nadenken en opzoekwerk verrichten over de heilige die gekozen werd. Een belangrijk detail: Don Bosco of Maria mochten niet gekozen worden, zij waren té voor de hand liggend. Maar dat vormde geen probleem."

Gevarieerde groep
"Na een warme ontvangst werd ons door de nachtwachter, die voor de gelegenheid het traditionele pak met lantaarn had aangetrokken, geschetst hoe de kapel tot stand gekomen is. Vervolgens werden alle medewerkers aan het werk gezet om duiding te geven waarom juist die specifieke heilige hen aansprak. Een greep uit de gekozen namen zijn: Franciscus van Sales, Karol Wojtyla, Sint-Jozef, Petrus, Sint-Nicolaas, Elizabeth van Hongarije, Benedictus van Avignon, om er maar enkele te noemen. Misschien is het ook nog goed om te vermelden dat we met een zeer gevarieerde groep aanwezig waren en dat het niet alleen de 'ouderen' waren die geïnspireerd worden door de heiligen. Integendeel. Zoals gebruikelijk werd deze ontmoeting afgerond door de Eucharistieviering voorgegaan door Wilfried, en omringd door een schare heiligen."