Medewerkers Kortrijk bezinnen over 'hun' pelgrimstocht

Paul zh65ek3

“Wat vind jij, oude man, van het leven?” Die vraag kreeg Paul De Marez van een jongeman tijdens een van zijn lange wandeltochten, 2.700 kilometer ver. “Die vraag maakte mij sprakeloos, daar op die berm tussen de pissebloemen”, zegt Paul. “Kijk wat er in de wereld gebeurt", zei de jongeman. "Daar moet ik toch niet in meedraaien? Ik wil voelen dat ik leef…”

Op 28 november kwamen 27 Medewerkers van Don Bosco Kortrijk samen in de kapel van de zusters van Don Bosco Kortrijk. "Samen met de gastspreker Paul De Marez gingen we op stap, op pelgrimstocht", legt verantwoordelijke Anne-Mie uit. "Ik vertelde dat we reeds van bij de geboorte op stap zijn, met vallen en opstaan, gesteund door onze grootste supporters onze ouders, vrienden, familie, … proberen op het goede spoor te blijven, met voorbeeldfiguren zoals Don Bosco en Maria Mazzarello. Het filmpje over het internaat Kortrijk was een onroerend verhaal waarbij de zusters reeds 150 jaar het pad volgen van Maria Mazzarello."

Opbrengst naar kansarmen en vluchtelingen
Na het gebed en een gezamenlijk lied konden de Medewerkers luisteren en kijken naar de uiteenzetting van Paul. "De opbrengst van deze avond was bestemd voor ‘De Kier’ Kortrijk, een organisatie voor kansarmen en vluchtelingen", gaat Anne-Mie verder. "Zo konden wij ook ons steentje bijdragen voor de minstbedeelden. In de living van de zusters konden we nog wat bijpraten terwijl Etienne vers geperst appelsap van eigen kweek uitschonk. Ook van zijn bakkunsten mochten we proeven! Hiermee willen wij aan iedereen van de Don Boscofamilie een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig 2023 wensen met een goede gezondheid!"