Medewerkers Kortrijk in actie voor salesianen en oud-kernleden

Medewerkers20kortrijk fhehbhz

De afgelopen maanden zaten de Medewerkers van Don Bosco Kortrijk niet stil. Afgelopen weekend werd het kerkhof van de salesianen in Kortrijk weer helemaal proper gemaakt, eerder organiseerden ze ook al een dankviering voor de oud-kernleden. Eind november staat er alweer een nieuwe activiteit op het programma.

Opkuis kerkhof van de salesianen

De medewerkersploeg van Don Bosco Kortrijk heeft schitterend werk geleverd op het kerkhof van de salesianen in Kortrijk. Op zaterdagochtend trokken vijf medewerkers al om 8 uur 's ochtends naar het kerkhof om het volledig in orde te brengen. Snoeiwerk, opruimen, kuisen met de hogedrukreiniger... Laat ons zeggen dat het koffietje en koekje meer dan verdiend waren. Na wat telefoontjes heen en weer kwamen er ook nog bloemen aan. Het resultaat mag er zijn.


Dankviering oud-kernleden

Op zondag 10 oktober werden de ‘oud-kernleden' van de Medewerkers van Don Bosco Kortrijk in de bloemetjes gezet. "Bij aankomst werden we al verrast door de aanwezigheid van provinciaal Wilfried Wambeke, salesiaan Cor Anthonissen, medewerkersverantwoordelijke Carine Dhondt en enkele zusters", blikt Nathalie Kerckhove terug. "Om 14 uur begon de dankviering: een zinvolle eucharistieviering met mooie teksten en liederen. Voor de homilie kregen we een presentatie te zien met foto's van door de jaren heen met een dankjewel-boodschap! Op het einde van de viering werden we verrast door onze medewerkers. Ze brachten een lied dat geschreven werd door Ann. We hebben in de viering samen gebeden in verbondenheid met de Salesiaanse Familie. Na de viering was er natuurijk nog tijd voor koffie, thee en taart. Het werd een heel gezellig samenzijn en als ‘oud-kernleden’ willen we iedereen bedanken die meewerkte aan deze schitterende namiddag. Alles werd tot in de puntjes verzorgd. We geven de fakkel door aan Annemie en haar team! Ze zal dit schitterend doen dat weten we nu al."