Medewerkers Kortrijk starten werkjaar met bezoek aan Stroomop

Medewerkers20 Kortrijk qj0z02o

De Medewerkers van Don Bosco Kortrijk begonnen hun nieuw werkjaar met een uitstap naar Stroomop Kuurne, een bedrijf van Medewerkers Ann en Ludwig dat in de Benelux milieuvriendelijke verwarmingstoestellen levert.

Medewerkers Ann en Ludwig ontvingen de 25 andere 'collega's' met open armen "Zelfgebakken taart, koffie of thee, een gezellige babbel: meer moet dat niet zijn", glimlacht Anne-Mie, verantwoordelijke van de Medewerkers van Don Bosco Kortrijk. "Na de verwelkoming en het gebed deed Ludwig zijn verhaal. Als lagere schooljongen was Ludwig al begaan met het milieu en haalde hij oud papier op. In het Don Boscocollege leerde hij het rapport van de Club Van Rome kennen en geraakte zo helemaal overtuigd dat mensen anders dienen om te gaan met grondstoffen en energie. Veel later leerde hij via een Oostenrijks bedrijf houtpellets kennen. Als ingenieur was/is hij er vast van overtuigd dat verwarmen met houtpellets het meest natuurvriendelijk is. In 1999 installeerde hij in zijn eigen woning een milieuvriendelijke pelletverwarmingsinstallatie en in 2004 startte hij met de verkoop ervan." (lees verder onder foto)

De Medewerkers werden warm ontvangen in 'Stroomop Kuurne'

De eerste jaren moest Ludwig echt ‘stroomop’ gaan. "De brandstof was ongekend en er was veel tegenwind van zij die verklaarden dat hout stoken voor zoveel fijn stof zorgde. Met eerlijke studies bewees Ludwig dat het omgekeerde waar was. Door zijn betrokkenheid met Welzijnszorg werd hij getroffen door energiearmoede in ons land. Met zijn vrouw Ann als sterke figuur besliste Ludwig dan ook om de firma op te richten. Krotten werden verbouwd met ecologisch materiaal tot gezonde woningen. Vandaag hebben Ludwig en Ann 25 mensen in dienst en leveren ze in heel de Benelux milieuvriendelijke verwarmingstoestellen. Zo wordt er heel wat minder CO2 geproduceerd en wordt er ook goedkoper verwarmd… En of hun bedrijf vandaag, in 2022, in de lift zit!"

Tips en Don Boscosfeer

Het werd een interessant bezoek, dat de Medewerkers ook flink wat tips opleverde. "Zorg voor droog en goed gekliefd hout, steek het hout van boven aan en leg niet te veel hout op in één keer. Een kachelruit die zwart wordt, is een teken dat er te weinig luchttoevoer is of teveel hout in de kachel ligt." Er werd vanzelfsprekend afgesloten in de Don Boscosfeer. "Met een vogel uit keramiek, gemaakt door mensen met een beperking, bedankten wij deze twee mensen en eindigden met de woorden: 'Laat deze vogel jullie vleugels geven om verder kracht uit de natuur te halen, met de warmte zoals wij dit mochten ervaren.' We sloten de dag af met een korte bezinning en een gebed rond het passende thema: 'Zorg voor de schepping.'”

Ludwig gaf de Medewerkers een rondleiding én een aantal tips.