Met de start van het nieuwe werkjaar, zijn ook de Medewerkers in Hechtel weer uit de startblokken geschoten. Onze eerste bijeenkomst van het werkjaar werd ingevuld met een boeiend bibliodrama over de vijgenboom in de wijngaard (Lc 13,6-9). Door stil te staan bij de verschillende rollen zoals die van de vijgenboom, de wijngaardenier, de eigenaar e.a. kreeg het verhaal, dat in de Bijbel een open einde heeft, een eigen persoonlijke wending voor de aanwezigen. Was de eigenaar enkel uit op ‘opbrengst’ of was hij milder dan in eerste instantie leek? Welke verantwoordelijkheid had de wijngaardenier in dit geheel? Hoe voelde onze vijgenboom zich hierbij? En wat dacht de wijngaard?

In het spreken en zoeken werd het misschien minder ‘het verhaal van de vijgenboom’ en meer ‘ons verhaal’. Het toonde alleszins de grote zorgzaamheid die er in de groep aanwezig is en heeft ons heel wat te denken gegeven.

Nieuwsgierig naar de Medewerkers van Don Bosco in Hechtel of elders in Vlaanderen? Contacteer Carine D’hondt (carinedhondt@yahoo.com) of Maarten Meeus (maarten.meeus@donbosco.be) .