Met de spiritualiteitsgroep uit Wijnegem naar Amsterdam

Amsterdam mov3hf2

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we op de eerste zaterdag van juli op daguitstap om het spiritualiteitsjaar af te sluiten. Eén jaar geleden werden we uitgenodigd door Dominiek Deraeve, sdb, om de werking in het Don Boscohuis van Amsterdam toe te lichten. We gingen met veel plezier in op zijn voorstel.

We startten de dag met het bijwonen van de eucharistieviering in de gemeenschap van het rusthuis met als voorganger Cor Anthonissen, sdb. Nadien was het grote moment was aangebroken: Amsterdam! Here we come!

Met de knapzak, niet op de rug maar in de auto of het busje, gingen we op weg met enkele ervaren chauffeurs. De eerste halte was aan een leuk theehuisje, typisch Nederlands, helemaal in het groen gelegen bij Toos en Kees in Den Dungen.

Hier zouden we onze knapzak aanspreken ... of er veel werd gegeten van de eigen boterhammen weet ik zo nog niet, want Toos presenteerde zelfgebakken appeltaart mét slagroom. Om duimen en vingers van af te likken! Daarbij nog de keuze tussen een kopje koffie, thee of een verfrissend drankje. Alles was voorhanden. We genoten extra van deze aangeboden traktatie van zuster Annie voor haar verjaardag.

Toen kwam Amsterdam in zicht. Dankzij de GPS geraakten we zonder problemen in de Apollolaan. Terwijl het busje en een van de auto's een parkeerplaats vonden, waren ook wij aan de beurt. Helaas hadden we niet gemerkt dat we parkeerden aan een elektrische laadpaal, enkel bij het zoeken naar het betaalticket drong het tot ons door. Een vriendelijke Nederlander wees ons erop, begreep het volkomen: we waren zeker nog in de overwinningsroes van de Rode Duivels! En of de man gelijk had!

We werden hartelijk ontvangen door Dominiek en Simon, beiden salesiaan van Don Bosco. De kennismaking gebeurde in hun tuintje met Limburgse vlaai en een drankje. Nadien kregen we informatie over de werking van het Don Boscohuis: Don Bosco Straatvisie en SAMEN: meeleven en werken met straatkinderen, in een sfeer van vrijwilligerswerk en/of op groepsreis. Dominiek bracht dit met zulk een gedrevenheid, zoveel warmte, zoveel passie dat het net was alsof we Don Bosco zelf aan het woord hoorden.

Na een rondleiding doorheen het hele huis, waar mooi werk wordt geleverd, werd het stilaan tijd om afscheid te nemen. Met dankbaarheid in ons hart reden we terug naar Antwerpen. Als afsluiter reden we langs de "Zevenster" voor een etentje. Weeral hadden we geluk: Lieve en Gerarda trakteerden er ons op een heerlijk toetje en dit ook voor hun jarig-zijn.

Zeventien mensen in de openlucht die al hun bevindingen van die dag nog eens opnieuw beleefden en met elkaar deelden: het was de moeite waard!

Aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan deze dag. We namen afscheid van elkaar in warme vriendschap en verbondenheid ... tot in september.

Bedankt aan iedereen het was een geslaagde dag!

Wat we zeker weten is: samen in verbondenheid met Jezus, Don Bosco en elkaar hebben we genoten van deze uitstap.