Met een verse lichting alumni op Griekenlandreis

39109080 1924370907609683 4049592709118164992 n oyogm4p

Een verse lichting alumni verzamelden op 6 augustus voor wat het orgelpunt van zes jaar Don Bosco Haacht zou moeten worden: de befaamde Griekenlandreis, ofwel 14 dagen zon, zee, cultuur en natuur. Startpunt van de reis was, niet geheel onlogisch, Athene. Daar werden we al direct getrakteerd op een eerste hoogtepunt: een bezoek aan de Akropolis, badend in de geeloranje gloed van de avondzon.

Na onze kennismaking met de Griekse hoofdstad, namen we de nachtboot richting Kreta. Onze eerste dag daar had al meteen een pittige activiteit in petto: een wandeling van 16 kilometer op en over de rotsen van de bekende Samariakloof. De bijhorende warme temperaturen deden menig wandelaar puffen en zweten, maar de beloning volgde toen we in de late namiddag het kuststadje Agia Roumeli bereikten, waar we een heerlijk verfrissende duik in het water konden nemen. De daaropvolgende dagen stonden in het teken van stadsbezoeken aan het charmante Chania en hoofdplaats Heraklion.

De tweede halte van onze Griekse eilandentocht bevond zich op Santorini. Traditiegetrouw voor velen het hoogtepunt van de reis, en ondergetekende sluit zich daar volmondig bij aan. Hoe kan je niet verliefd worden op die schilderachtige dorpjes op steile rotsflanken en zonsondergangen met zicht op de eindeloze zee? Ook de relaxte namiddagen aan het strand konden op veel bijval bij de leerlingen rekenen.

Nadien was het tijd om terug te keren naar het vasteland, voor bezoeken aan de archeologische sites van Olympia en Delphi. Verplichte kost wegens de grote geschiedkundige waarde van deze plaatsen. Afsluiten deden we met een rondtocht doorheen de regio Argolis, met het gezellige stadje Nafplion als bruisend middelpunt.

Na twee weken intens contact viel het ons allen zwaar om afscheid te nemen van elkaar. Jong en oud(er) vielen elkaar in de armen, begeleiders werden in de bloemetjes gezet (waarvoor nogmaals hartelijk bedankt!) en de agenda werd erbij genomen om een eerste reünie te prikken. Afspraak eind september om nostalgisch herinneringen op te halen bij een lekkere souvlaki. Tot zover genieten we nog na van de prachtige locaties die we aangedaan hebben en de heerlijke sfeer die deze Griekenlandreis jaar na jaar kenmerkt.