Mgr. Luc Van Looy laat het publiek lachen

Van20looy20via20don20bosco20lezing jvgy4rc

Mgr. Luc van Looy vertelde salesiaanse anekdotes in Don Bosco Zwijnaarde. Deze lezing vond plaats in het kader van de 50ste verjaardag VIA Don Bosco.

Op 7 februari splitste het team van VIA Don Bosco zich op om zowaar op twee locaties tegelijk een avondlezing te organiseren. In Don Bosco Zwijnaarde was het de beurt aan Mgr. Luc Van Looy, bisschop van Gent en salesiaan van Don Bosco. In aanwezigheid van kersvers burgemeester van Gent, Mathias De Clercq, vertelde hij enkele leuke anekdotes over het leven van Don Bosco en de jongeren waarmee hij werkte. We leerden Don Bosco kennen als een opportunist die niet vies was van een onschuldig leugentje zo nu en dan om te bereiken wat hij wou bereiken. Het heeft de salesianen van Don Bosco gebracht tot waar ze nu staan, met onderwijs- en jongerenprojecten in meer dan 130 landen wereldwijd. Mgr. Luc Van Looy vertelde met de nodige dosis humor hoe Don Bosco na verloop van tijd buiten de muren van Turijn wou treden en stap voor stap de missies opstartte, die uiteindelijk 50 jaar geleden tot het ontstaan van VIA Don Bosco hebben geleid.


In de komende maanden volgen nog 3 bevlogen sprekers uit verschillende domeinen: Hilde Crevits (minister van onderwijs) in Don Bosco Kortrijk, Françoise Chombar (CEO Melexis chipbedrijf) in Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe en Willy Claes (minister van staat) in Don Bosco Helchteren. Meer info op www.viadonbosco.org/avondlezingen. We hopen jullie daar te ontmoeten!