"Mondiale inleefdag als hoogtepunt van vastenperiode"

Inleefdag 8vk8f8m

In Dagcentrum de Takel ging de vastenperiode dit jaar niet onopgemerkt voorbij. Samen met de jongeren stelde het dagcentrum een lijst op met dingen die ze moesten minderen. Jongeren en begeleiders steunen elkaar om het vol te houden en kregen een portie extra motivatie dankzij een mondiale inleefdag.

Het matigen van chips en chocolade; stoppen met het drinken van energiedrank, frisdrank of koffie; minder gamen, TV kijken en gsm-gebruik; geen ruzie maken; noem maar op. Allemaal samen deden de jongeren hun uiterste best om te vasten.

Weeshuis in Marokko
Tijdens de vastenperiode was er ook tijd voor een mondiale inleefdag. "Elk jaar kiezen we een goed doel waarvoor we geld inzamelen", klinkt het bij De Takel. "Dit jaar is dat een weeshuis in Marokko. Onze jongeren voelen mee met de situatie waarin deze jongeren terecht komen. Tijdens deze mondiale inleefdag leren we meer over het goede doel en waar het zich bevindt. Enkele gezinnen van de Takel zijn afkomstig uit Marokko en uit buurland Algerije, het was dus heel leuk om hen te betrekken bij deze inleefdag."

Quiz, tussendoortje en muziekworkshop
"Vijf mama’s en een oma sloegen de handen in elkaar om de leefruimte in te kleden, om een heerlijke maaltijd te bereiden en om ons te laten smullen van hun heerlijke recepten. Jongeren, ouders en de Salesianen konden deelnemen aan dit lekker festijn! Maar uiteraard was er meer dan eten. Eén van de jongeren gaf uitleg over Marokko en nadien was er ook nog een inleefquiz. In de namiddag verdeelden we ons in twee groepen met doorschuifsysteem. De ene groep mocht een typisch Noord-Afrikaans tussendoortje helpen bereiden, de andere groep nam deel aan een muziekworkshop onder leiding van rapper en muzikant Richie alias Madsin."

Huishoudelijke taakjes
Later in de vastenperiode deden de jongeren nog wat extra huishoudelijke taakje. "Die koppelen wij aan een bepaalde waarde. De taakjes die de jongeren uitvoeren leveren dus een bepaald bedrag op. Het totaalbedrag van € 350 schreven we uiteindelijk naar het gekozen project in Marokko."