'Museum of the Salesian Works of Brazil' nu virtueel te bezichtigen

Museum201 09b08qx

Google Arts & Culture heeft het 'Museum of the Salesian Works of Brazil (MOSB)' toegevoegd aan haar online collectie. Op die manier kunnen mensen van over de hele wereld een virtueel bezoek brengen aan het MOSB.

Google Arts & Culture is een online collectie van kunstwerken die in verschillende musea over de hele wereld worden tentoongesteld. Dankzij dit platform, dat in 2011 werd gelanceerd, is het mogelijk om musea virtueel te bezoeken.

Grote collectie

Het doel van het MOSB is om het erfgoed van de salesiaanse congregatie in Brazilië te behouden, te bestuderen en te verspreiden. Het museum heeft een erg uitgebreide collectie (muziekcollectie, foto's, archieven, kleding, enzovoort). Het MOSB bewaart materiaal uit het einde van de negentiende eeuw en bezit ook een grote collectie taxidermie. Daarin zijn onder andere talrijke soorten opgezette Braziliaanse fauna te vinden. Die werden eind negentiende en begin twintigste eeuw vooral gebruikt door salesiaanse priesters en leraren voor natuurwetenschappelijke lessen. Er is ook een rijke collectie aan mineralogie en heilige voorwerpen.

Een ander belangrijk onderdeel is de muziekcollectie, waarin bronnen worden bewaard die verwijzen naar andere concepten in verband met het muziekonderwijs. Daardoor is deze collectie erg belangrijk voor onderzoeken en studies. De kostuumcollectie bestaat uit gewaden die door de salesiaanse priesters werden gebruikt. De collectie omvat ook kazuifels, kapmessen, schoenen, handschoenen, petten, hoeden, verstekken en riemen.

Wil je graag een virtueel bezoek brengen aan het MOSB? Klik dan hier.