Neem deel aan onze bezinningsdag(en) rond ecologie

Johan de tavernier
Theoloog en hoogleraar Johan De Tavernier ©KULeuven

Op maandag 30 oktober en op zaterdag 4 november staan de regionale bezinningsdagen van de salesiaanse beweging op het programma. Het thema is ecologie en gastspreker / begeleider van dienst is Johan De Tavernier, Belgisch theoloog en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Welke concrete (persoonlijke) keuzes moeten we maken om aan de komende generaties een ecologisch gezonde wereld na te laten? Hoe gaan we mee met de jonge generaties die genereuzer zijn dan de vorige generaties in de zorg voor de natuur? Wat met hun kritische opstelling ten opzichte van de grote mythes van de moderniteit zoals individualisme, ongelimiteerde vooruitgang, competitiedrang en consumentisme?

Die vragen staan centraal tijdens de regionale bezinningsdagen. Deze vinden plaats op maandag 30 oktober in de Abdij van Averbode (Herseltsesteenweg 2, Scherpenheuvel) en op zaterdag 4 november in Domein Menas (Blekkevijverstraat 20, Aalter). Op beide dagen wordt er tijd gemaakt voor gebedsmomenten, reflectie, eucharistie en vooral uitwisseling over het thema ecologie. Daarbij zal theoloog Johan De Tavernier de nodige begeleiding bieden.

Inschrijven

De bezinningsdagen starten om 9.15 uur en eindigen om 16 uur. Wie wil inschrijven of meer informatie wenst, kan contact opnemen met Eric Haelvoet. Om in te schrijven stuurt u uw naam of namen met vermelding ‘Averbode’ of ‘Aalter’ naar eric.haelvoet@donbosco.be (zie knop hieronder) ten laatste op 21 oktober. De kostprijs is € 35, bij aankomst – liefst cash – te betalen.