Nieuw Algemeen Huis voor de salesianen van Don Bosco

Schermafbeelding202018 12 2020om2009 50 27 jbdfmt3

(ANS - Rome) - Dinsdag 18 december vierde de congregatie van de salesianen haar 159ste verjaardag. Op de vooravond hiervan las de Algemeen Overste, don Ángel Fernández Artime, tijdens het 'avondwoordje' in de gemeenschap San Giuseppe, een brief voor. Hiermee informeerde hij de medebroeders namens de Algemene Raad over de nieuwe en definitieve plaats van het Algemeen Huis van de salesianen (het Algemeen Huis is het huis van de Algemeen Overste en zijn raad, met hun vele diensten). Dat zal het 'Heilig Hart' of de 'Sacre Cuore' in Rome worden.

De 'Sacre Cuore' is een historische plaats voor de salesianen. Het is het huis waar Don Bosco verbleef wanneer hij in Rome was; het is de plaats waar zijn gebed en zijn liefde voor het 'Heilig Hart van Jezus' uitdrukking kreeg; het omvat ook de gelijknamige basiliek en het altaar van Maria Hulp van de Christenen waaraan Don Bosco herhaaldelijk weende tijdens de eucharistieviering. De 'Sacre Cuore' is ook de plaats vanwaar Don Bosco in 1884 zijn belangrijke brief schreef naar de jongeren en de salesianen.

De beslissing om de 'Sacre Cuore' te kiezen als het Algemeen Huis van de salesianen kwam tot stand na een intens overleg en dialoog met de salesiaanse provincie Midden-Italië (ICC) en met de Nationale Italiaanse Centrale (CISI). De overdracht van de pastorale activiteiten zal gebeuren tegen het jaar 2020.

De Algemeen Overste zei ook dat het Algemeen Huis de pastorale diensten met de basiliek van het "Heilig Hart" zal verbinden en de zorg voor de jonge immigranten zal overnemen. De animatie rond de "Don Bosco Kamers" zal een onderdeel worden van de zorg voor belangrijke salesiaanse sites.

Met deze brief, die de Algemeen Overste aan de Salesiaanse Familie over de hele wereld heeft verstuurd, is het proces rond de plaats van het nieuw Algemeen Huis afgerond.