Nieuw internaat opent de deuren: “Droom Don Bosco levendig houden”

Internaat l6x9cam

Na vele maanden hard werk was het vorige week eindelijk zover: de eerste internen mochten hun intrek nemen in het nieuwe internaat ‘Internaat Don Bosco 2.0’ in Kortrijk. Het voormalige huis van de salesianen werd volledig gestript en alleen de buitenmuren bleven staan.

“Met veel trots mogen we jullie meedelen dat we officieel onze intrede maakten in ons nieuwe internaat”, klinkt het bij directeur Tom Bekaert. “De eerste nacht en ochtend zijn alvast vlot verlopen en de internen zijn heel enthousiast over het gerealiseerde project. Omwille van de covid-19-maatregelen is een officiële opening en inhuldiging niet makkelijk, maar we willen jullie met veel plezier ontvangen in ons nieuwe 'huis', grenzend aan de grote 'speelplaatsen', op eenzelfde domein met de 'school' en met mensen die 'geloof' in jongeren vooropstellen. Zo zie je maar dat de droom van Don Bosco vandaag de dag nog steeds levendig gehouden wordt en dat er ook nu nog veel mensen zijn die deze droom in stand willen houden.”

Renovatie
Toen de laatste zeven salesianen Kortrijk in augustus 2019 verlieten, werd al snel beslist dat het gebouw zou gaan dienen voor een nieuw Don Bosco-internaat. Internaat Kinderland kampt namelijk al jaren met een grotere vraag dan aanbod en wou maar al te graag uitbreiden. “Het oude klooster was wel wat afgeleefd, maar het was zeker voldoende groot om het te renoveren tot een internaat voor veertig personen”, gaat Tom verder. “In mei kregen we de goedkeuring om op 1 september te starten met het nieuwe internaat. Ik werd directeur van het nieuwe internaat, zuster Hilde Huysentruyt van Internaat Kinderland.”