Nieuwe app Teacher Tapp wil zicht krijgen op leven van leerkrachten

Teachertapp ao8zjtm

Vandaag, op de Dag van de Leerkracht, heeft de Arteveldehogeschool een nieuwe gratis app voor leerkrachten gelanceerd. Teacher Tapp stelt elke dag drie vragen en hoopt zo het leven van de Vlaamse leerkrachten in kaart te brengen.

"Dit is meer dan leerkrachten een stem geven", vertelt pedagoog Pedro De Bruyckere, die meewerkte aan Teacher Tapp. De naam verwijst naar het Engelse werkwoord to tap. “We willen de leerkrachten als het ware op de schouder tikken om te informeren hoe het met hen gaat en wat hen bezighoudt.”

Leraren die de app downloaden, moeten elke dag drie vragen beantwoorden. “Zo willen we een beter zicht krijgen op wat er leeft in het Vlaamse onderwijs, zodat we daar ook snel op kunnen inspelen”, verduidelijkt de pedagoog.

Zoveel mogelijk leerkrachten bereiken
Het gebruik van Teacher Tapp is vrijwillig, maar De Bruyckere hoopt dat zoveel mogelijk leerkrachten de app gaan gebruiken. “Hoe meer leerkrachten de vragen beantwoorden, hoe geschikter de resultaten zijn voor analyses. Op die manier kunnen we ook verschillende rapporten maken voor het beleid van bijvoorbeeld kleuter- of basisonderwijs.”

Leuk om te weten: leerkrachten kunnen ook zelf suggesties doen voor vragen. Teacher Tapp is gratis te vinden in Google Play of de App Store.