Nieuwe Avondwoordjesposter beschikbaar!

Avondwoordjesposter trk2e3q

We zetten 2019 in met een nieuwe avondwoordjesposter over respect. In een tijd van groeiende polarisering, waar de verschillen tussen “wij en zij” extra in de kijker worden gezet, in de politiek, in de samenleving … kan een oproep tot respect zeker geen kwaad.

Maar voor Don Bosco ging het ook, en vooral, om het concrete leven van elke dag: “respecteer iedereen” geldt in de eerste plaats voor de dagelijkse omgang met anderen: op school, op het werk, in de jeugdbeweging, in de vriendenkring … daar begint het. Alleen als je daar mensen respecteert, zul je dat ook kunnen doen op een ander niveau.

Het tweede deel van de uitspraak hangt samen met de oproep tot respect: “vrees niemand”. Als respect de grondhouding is, moet je niet bang zijn van de ander. Soms houden we ons in om onze echte mening te geven, of om te tonen wie we eigenlijk echt zijn, omdat we bang zijn voor de reacties uit onze omgeving. Dat hoeft niet! Waar respect is, daar mag iedereen zichzelf zijn, daar kan met elkaar gepraat worden over verschillen en daar zitten vooral veel groeikansen tot verbondenheid.

Claim hier jouw eigen gratis exemplaar!