Nieuwe directeur voor Don Bosco Hoboken: “Ons imago opfrissen”

Directeur Hoboken 8tw3vzt

Don Bosco Hoboken heeft een nieuwe directeur. Kristien Van der Smissen wordt de opvolger van Laurent Heyman en wil van de school een aangename plek maken voor iedereen.

Kristien Van der Smissen was eerder al actief als leerkracht Nederlands. “Maar ik heb nog geen tijd gehad om het lesgeven te missen”, klinkt het op de website van Don Bosco Hoboken. “Er komt veel op me af, maar ik ben uitstekend omringd.”

Aangename omgeving
De nieuwe directeur is heel ambitieus. “Ik wil het hier graag aangenaam maken voor iedereen. Voor de leerkrachten én voor de leerlingen”, gaat ze verder. “Lesgeven moet je op een aangename manier kunnen doen. Dat is, gezien de coronamaatregelen, niet makkelijk, maar we doen wat we kunnen.”

Verfrissing
“Onze school kan bogen op een lange en succesvolle geschiedenis", aldus de directeur. "Toch is het noodzakelijk om met onze tijd mee te gaan. Ik voel een zeer sterke behoefte om ons imago op te frissen. Ook op uiterlijk vlak. De lokalen moeten een energie uitstralen die er nu niet is. Dat zal gaan van zelfgemaakte houten kroonluchters tot 3D geprinte vazen. Alles eigen maak uiteraard.”

Digitalisering
Natuurlijk wordt het een hele uitdaging, zeker gezien deze moeilijke periode. “De onderwijshervormingen van de tweede en derde graad staan voor de deur en er is natuurlijk ook de coronacrisis", besluit ze. "Ik hoop dat we daar sterker uitkomen. Een van de opportuniteiten is dat de digitalisering van het onderwijs in een stroomversnelling gekomen is. Dat is een positieve zaak."