Nieuwe drukpers in Halle: "Werkzekerheid voor leerlingen"

Drukpers 24oierr

Donderdag 1 december werd een spannende dag voor het technisch instituut Don Bosco Halle en dan vooral voor de grafische afdeling. Want na lang wachten werd een heuse vierkleurenpers van Heidelberg geïnstalleerd in het atelier van de grafische afdeling. Een grote vrachtwagen met bijhorende heftruck kwam de pers leveren.

"Full colour vierkleurendruk heeft binnen de offset het grootste marktaandeel. Met deze grote investering halen we dan ook nieuwe belangrijke technologieën binnen in onze grafisch sterke school", klinkt het bij Don Bosco Halle. "Met de nakende vergrijzing en de toenemende waarde van meerkleurendrukwerk en verpakkingen wordt het vak van drukker een knelpuntberoep (samen met het beroep van orderbegeleider en afwerker). Onze leerlingen drukkerij zullen dus zeker werkzekerheid hebben."

Leuk weetje: de school komt ook met een zelfgemaakt kerstkaartje. Van A tot Z in de school gemaakt: Het ontwerp gebeurde door de leerlingen grafische technieken, de druk ervan (zo'n 2.000 exemplaren) gebeurde door de leerlingen van de drukkerij.