Nieuwe film in première met salesiaanse priester in de hoofdrol

Movie lqjkige

In deze spannende film speelt Rich Lowe Ikenna (bekend van The Great War) een Salesiaan van Don Bosco die als priester wordt uitgezonden van Turijn naar een parochie in Lagos, Nigeria. Daar komt hij in contact met straatjongens die de sloppenwijken onveilig maken en hij wil hen helpen.

De salesiaan ondervindt echter veel weerstand vanuit de parochie en wordt bovendien geconfronteerd met Shuga, de maffiabaas die ‘zijn’ jongens in de ban van misdaad houdt. Slaagt de Salesiaan van Don Bosco in zijn missie om de harten van de straatjongens te winnen en hen een betere toekomst te geven?

Deze inspirerende film getiteld ‘The Oratory’ is op 10 september 2021 in première gegaan in Dublin en is nu te zien in meer dan 16 steden, waaronder Londen, Turijn, Rome, Lagos, Congo en Parijs. De film is gemaakt door Nollywood filmmaker Obi Emelonye in samenwerking met de Salesianen van Don Bosco, provincie AFW (Engelstalig West-Afrika). De titel van de film verwijst naar wat Don Bosco 'het oratorio' noemde; een plek waar jongeren samenkomen en die vier elementen kent: school (een vak leren), huiskamer (samen eten en oprechte interesse in de jongeren), speelplaats (sport en spel) en zin-plek (spiritualiteit en zingeving). Daarmee kwam Don Bosco tegemoet aan alle basisbehoeften van de jongeren.

De film is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar we krijgen wel alvast een sneak peek via de trailer van de film: