Nieuwe poort in Wilrijk: "Hulpmiddel in stap naar arbeidsmarkt"

Poort 1vsihp4

Wie op bezoek gaat in Don Bosco Hoboken (Campus Wilrijk), botst sinds vorige week op een nieuwe poort. Deze poort werd gemaakt door de leerlingen van de opleiding Lassen-Constructie duaal en heeft een heel specifieke functie...

"Samen met leerkracht Bram Beuckelaers hebben de leerlingen Lassen-Constructie duaal de poort getekend, gelast en gemonteerd", klinkt het bij de campus. "Het ontwerp is van de hand van de leerlingen zelf. Door middel van een stemming werd dit ontwerp gekozen door de leerlingen. Zoals je kan zien op de foto is het een zeer hip ontwerp dat uit twee delen bestaat. De leerlingen mogen alvast fier zijn op het resultaat."

Specifieke functie
Deze poort in de Campus Wilrijk heeft wel een heel specifieke functie. "De poort gaat dicht bij het begin van de voor- en namiddag. Leerlingen die op dat moment niet tijdig binnen zijn, moeten diezelfde dag vijftien minuten nablijven. Op onze campus hebben we verschillende duale opleidingen waarbij de jongeren 'leren op school' combineren met 'leren op de werkvloer'. Op tijd aanwezig zijn, is dan ook een eigenschap die je moet hebben om een stap te zetten naar de arbeidsmarkt. Deze poort gaat de leerlingen en ons hierbij zeker helpen."