NIEUWSFLITS VANUIT DE TAKEL-OOSTENDE!

20200403 foto20proost203220jaar gkqymcp

BEDANKT LIEVE COLLEGA’S, MERCI OUDERS, TOP KIDS, FIJNE SUPPORTERS AAN DE ZIJLIJN!

Woensdag 1 april prijkte op de agenda: 32 jaar takelen in Oostende. Meer bescheiden dat wat we gewoon zijn toastten we hierop met jong een oud ‘van op afstand’!

Als verantwoordelijke van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen De Takel schreeuw ik voor allen die ons omringen dankjewel uit!

Na drie weken hard werken in deze strijd tegen een nu nog ongrijpbare vijand COVID-19 blijft er nog steeds heel wat bewegen in de Takel.

De jongeren van het jeugdhuis krijgen een duidelijke boodschap ‘blijf in je kot’ .

Dat is niet altijd gemakkelijk. Hier en daar komt er toch nog een jongere eens voelen aan de deur of we echt niet open zijn. Helaas. We mogen niet!

Gelukkig hebben we nog ‘online’. Maar ook dat heeft beperkingen en dekt zeker niet de hele lading van zo’n 150 jongeren waarvoor we er anders dagelijks staan. Daar heb je dan onze jeugdhuiswerkers die vlijtig zoeken naar creatieve alternatieven om de jongeren zeker niet los te laten in deze verdorie moeilijke periode! Jongeren die in hun levensfase er juist aan toe zijn om de blik naar buiten te richten, om op weg te gaan met hun peergroep. Volhouden jongens en meisjes!

In het dagcentrum liggen de kaarten anderen: de kids worden nog steeds opgevangen. Het brengt heel wat aarde aan de dijk om de gezondheidsmaatregelen toe te passen, het schoolwerk onder de knie te krijgen en ons ‘gezond’ te ontspannen. Fantastisch om vast te stellen hoe de begeleiders daar heel bewust op inspelen. Ouders en kids volgens ons hierin, super!

Het is een constant moeilijke balans tussen het welzijn & gezondheid van de medewerkers, de jongeren & hun gezinsleden én de haalbaarheid voor éénieder. Collega’s mijden zoveel mogelijk contacten met eigen familie en vrienden omdat wij beseffen dat we een verhoogd risico te hebben. Chapeau!

Maar we bijten door onder het motto: we zijn er voor elkaar en dragen zorg onszelf & de ander! Dat in solidariteit met zoveel andere mensen!

Ik duim voor ieders gezondheid!