Het vierde Don Bosco magazine komt eraan!

DBM4 17bhm7g

Rond 10 november valt de vierde editie van Don Bosco magazine op de deurmat. In deze koudste maanden van het jaar hopen we onze lezers te kunnen inspireren met warme en pakkende verhalen. Wat te verwachten? Je leest het hieronder.

▪️ een interview met coronacommissaris Pedro Facon

Een interview met de man die écht het dichtst bij de coronacrisis stond. Pedro Facon is oud-leerling van Don Bosco Kortrijk en werkte eerder als kabinetschef van minister Maggie De Block en als directeur-generaal bij FOD Volksgezondheid. Geen uitgebreid interview over zijn job (want geef toe, corona zijn we allemaal wel beu), maar een open gesprek over geloof, zingeving en opvoeding.

▪️ HET PAKKENDE VERHAAL VAN De joodse annette

Tijdens Wereldoorlog II werden zo'n 70 Joodse kinderen schuilgehouden in het Huis van Barmhartigheid in Heverlee, een plaats die we nu beter kennen als Don Bosco Groenveld. Annette Apelbaum is één van die kinderen en keert terug naar Heverlee. Een emotioneel bezoek.

▪️ Mustafa vluchtte van syrië naar nederland

Met een gammel bootje de oceaan over, vrezend voor je leven. Mustafa liet zijn familie in Syrië noodgedwongen achter en trok naar Nederland. Intussen werkt hij als vrijwilliger bij Don Bosco Rijswijk, waar hij als jongerenwerker betekenis wil geven aan zijn leven (en dat van de jongeren).

▪️ Marie begeleidde 8 jongeren tijdens hun inleefreis

Ze was zelf nog maar 24 jaar, maar trok als begeleidster met 8 jongeren naar Zambia. Een échte inleefreis waar ontspanning plaats moest ruimen voor veel hard werk, inspirerende babbels, maar ook moeilijke momenten.

Er zijn nog tal van andere verhalen te lezen in de vierde editie. Benieuwd? Schrijf je gratis in via www.donbosco.be/webshop/don-bosco-magazine. Ben je al geabonneerd, dan hoef je natuurlijk niet opnieuw in te schrijven.